Drie eigenschappen van succesvolle projectleiders

Er zijn drie eigenschappen die ik persoonlijk erg onderbelicht vind bij goede en succesvolle projectleiders. Ze gaan verder dan goed kunnen plannen, overtuigen en resultaat gericht zijn. Terwijl het eigenschappen zijn waarmee in mijn optiek een projectleider het verschil kan maken tussen een gewoon project en een bezield project.

  1. Meer luisteren dan spreken
    De wereld heeft behoefte aan luisteraars. Omdat die het gevoel geven dat je verhaal het waard is om gehoord te worden. Op die manier creëer je verbinding. En een bezield project is een project waarin sprake is van verbinding.
  2. Inlevingsvermogen
    Je kunnen verplaatsen in de belevingswereld en argumenten van je gesprekspartner. Niet om met alle winden mee te waaien, maar om oprecht te kunnen beoordelen of de ander een punt heeft. En op die manier betere beslissingen te nemen.
  3. Zelfreflectie
    Als projectleider ben je het Zwitsers zakmes van het project. Om elke keer de tool uit je arsenaal te kunnen kiezen waar de situatie om vraagt, is het belangrijk te weten wie je bent en wat je kracht is. Maar ook wat je misschien beter aan een ander kunt overlaten. En regelmatig ongenadig eerlijk te reflecteren op je aanpak.

Wat vind jij de meest onderbelichte eigenschap van een goede projectleider? Laat het me weten in de comments of op Facebook!

 

Masterclass Nieuwe Leiders

Vergroot je impact en maak positief verschil. Ontdek hoe je op een natuurlijke en authentieke manier je impact vergroot, zodat je zelf het verschil gaat maken dat je wilt zien. Je leest er hier alles over.
 

Masterclass Nieuwe Leiders

4787

Ook interessant voor je

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *