Chaos

Laten we eerlijk zijn: het gaat nooit allemaal volgens het boekje. Projecten zijn nu eenmaal hectisch, onvoorspelbaar en messy. Precies daarom is jouw project-leiderschap nodig.⠀

Een bewuste projectleider probeert die rommelige onzekerheid niet koste wat het kost “weg te managen”. Door krampachtig structuur aan te brengen of schijn-zekerheid creëren.

Chaos heeft een functie

Chaos heeft namelijk een functie. Het is een fase die nodig is om verder te komen. Het kenmerkt zich door onderzoeken, verkennen, maar ook door wrijving. En dat is niet erg, dat geeft precies het soort energie dat je op dit moment nodig hebt.

Het is vergelijkbaar met het verpoppen van en vlinder: als je de vlinder helpt om te ontsnappen uit die krappe pop, dan doe je hem geen plezier. Sterker nog, door dat proces te verstoren sterft de vlinder.

Jouw waarde zit in het helpen van je omgeving – je opdrachtgever, stakeholders maar ook je team – om die chaos te verdragen. Om ze er doorheen te leiden. Om het hogere doel van het project bij iedereen top-of-mind te houden, terwijl het op het oog misschien uitzichtloos lijkt.

Onder de oppervlakte gebeurt er van alles. In praktische zin, maar ook in de dynamiek. Jij blijft kijken wat er nodig is. Of er beweging blijft, of je moet bijsturen. Je blijft aan het werk om te voorkomen dat het project stilvalt of afdrijft.

Jouw waarde zit in ruimte geven aan het proces om zich te ontvouwen. Zodat het de kans krijgt om in die schijnbare chaos de orde bloot te leggen.

 

Masterclass Nieuwe Leiders

Vergroot je impact en maak positief verschil. Ontdek hoe je op een natuurlijke en authentieke manier je impact vergroot, zodat je zelf het verschil gaat maken dat je wilt zien. Je leest er hier alles over.
 

Masterclass Nieuwe Leiders

4821

Ook interessant voor je

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *