Simpel is niet eenvoudig

Het allermoeilijkst is om het zo simpel mogelijk te maken.⠀

Om de processen, systemen, de structuur en de communicatie in je project met elkaar zó eenvoudig te maken dat je het kunt uitleggen aan je opa. Of je buurvrouw.⠀

In de praktijk blijkt het veel makkelijker om projecten ingewikkeld te maken. Vaak gebeurt dat onbewust, in een poging zowel kaf als koren volledig onder controle te houden. Of om alle meningen te includeren en zo confrontaties te vermijden.

En soms is het ook een manier om een project belangrijker, impactvoller of intelligenter te laten lijken.

Het gevolg is dat het ondoorzichtig en lastig beheersbaar wordt. En het bovendien niet meer uit te leggen is. Waardoor mensen lastig in beweging komen, omdat ze het niet begrijpen of – erger nog – wantrouwig of cynisch worden.

Eenvoud straalt transparantie en controle uit. Of het nu in structuur, processen, samenwerking of communicatie is. What you see is what you get.

Eenvoud is zo simpel nog niet

Maar eenvoud is zo simpel nog niet. Het eist visie, heart-to-heart gesprekken in je team, bewuste keuzes en haarscherpe communicatie. En bovenal lef om zo open te zijn dat je je nergens achter kunt verschuilen.

Daarom hulde voor simpele projectstructuren. Want wat op het oog eenvoudig lijkt is vaak het resultaat van radicale transparantie.

 

Masterclass Nieuwe Leiders

Vergroot je impact en maak positief verschil. Ontdek hoe je op een natuurlijke en authentieke manier je impact vergroot, zodat je zelf het verschil gaat maken dat je wilt zien. Je leest er hier alles over.
 

Masterclass Nieuwe Leiders

4631

Ook interessant voor je

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *