Simpel is niet eenvoudig

Het allermoeilijkst is om het zo simpel mogelijk te maken.⠀

Om de processen, systemen, de structuur en de communicatie in je project met elkaar zó eenvoudig te maken dat je het kunt uitleggen aan je opa. Of je buurvrouw.⠀

In de praktijk blijkt het veel makkelijker om projecten ingewikkeld te maken. Vaak gebeurt dat onbewust, in een poging zowel kaf als koren volledig onder controle te houden. Of om alle meningen te includeren en zo confrontaties te vermijden.

En soms is het ook een manier om een project belangrijker, impactvoller of intelligenter te laten lijken.

Het gevolg is dat het ondoorzichtig en lastig beheersbaar wordt. En het bovendien niet meer uit te leggen is. Waardoor mensen lastig in beweging komen, omdat ze het niet begrijpen of – erger nog – wantrouwig of cynisch worden.

Eenvoud straalt transparantie en controle uit. Of het nu in structuur, processen, samenwerking of communicatie is. What you see is what you get.

Eenvoud is zo simpel nog niet

Maar eenvoud is zo simpel nog niet. Het eist visie, heart-to-heart gesprekken in je team, bewuste keuzes en haarscherpe communicatie. En bovenal lef om zo open te zijn dat je je nergens achter kunt verschuilen.

Daarom hulde voor simpele projectstructuren. Want wat op het oog eenvoudig lijkt is vaak het resultaat van radicale transparantie.

 

Wil je ook moeiteloos projecten leiden?

Kom donderdag 27 juni naar de live Workshop Moeiteloos Projecten Leiden in Vianen! Je leest er hier alles over.
 

Klik voor meer informatie

116

Ook interessant voor je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *