Klaar om het anders aan te pakken?
Moeiteloos Projecten Leiden
Leer (weer) ontspannen en met plezier implementeren
Tweederde van alle projecten mislukt…
Tweederde! Er wordt heel wat afgeploeterd in projecten.
Vaak sta je er als projectleider min of meer alleen voor. En als het project mislukt, is de projectleider degene die gefaald heeft. Ondanks alle tijd, energie, bloed, zweet en tranen die erin zijn gestoken.
Het is niet zo gek dat projecten zelden als moeiteloos worden ervaren. Laat staan als leuk.
Herken je dit?
- Je ziet op zondagavond al op tegen de nieuwe werkweek
- Je hebt een eindeloze To Do-lijst die aan het eind van de dag alleen maar langer is geworden
- Je voelt je vaak helemaal alleen in het project; zelfs binnen je projectteam
- Je moet duwen en trekken om mensen in beweging te krijgen
- Er is veel irritatie, gezeur en frustratie rondom het project en dat lijkt zich soms zelfs persoonlijk tegen jou te richten
Maar projecten kunnen ook moeiteloos, inspirerend en leuk zijn!
Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Lees dan verder. Er is namelijk een manier waarop projecten succesvol, ontspannen en zelfs inspirerend worden. Een manier die zich keer op keer bewijst in de praktijk en ook door jou te leren is.
Ben jij klaar om het heel anders aan te pakken?
Ben je op zoek naar de sleutel om het gedoe in projecten terug te dringen? Wil je meer resultaat boeken met minder inspanning?
Durf je het aan om heel anders te leren kijken naar implementeren? Om traditionele ideeën los te laten en meer persoonlijkheid in projecten te brengen? Wil je ontspannen en met plezier in en aan je projecten werken? En ben je bereid om te experimenteren met nieuwe ideeën en gedrag?
Kortom: ben je klaar om de vernieuwende, nieuwsgierige, creatieve, ondernemende, reflecterende, verbindende, eerlijke maar respectvolle projectleider in jezelf te leren kennen?
Wat ga je leren in dit programma?
Het programma Moeiteloos Projecten Leiden bied je een unieke combinatie van theorie, implementatie, coaching en uitwisseling met vakgenoten. Het is dan ook heel iets anders dan leren in een klasje of uit een boek. Je kunt de ideeën en inspiratie direct in de praktijk brengen.
Wat zijn de oorzaken van gedoe in projecten? Welke effectieve interventies bestaan er? Wat zijn de bouwstenen voor een moeiteloos project? Hoe krijg je een organisatie of team in beweging? Hoe ga je om met weerstand? Hier krijg je allemaal antwoord op.
Maar boven alles draait het om jou. Hoe steek jij als projectleider in elkaar? Waar zit je kracht en hoe kun je die (nog) beter benutten? Welke voorkeursstijl heb je? Hoe kun je jezelf met jouw specifieke project-DNA zo effectief mogelijk inzetten? Wat kun je vanaf vandaag doen om je nieuwe kennis direct in de praktijk uit te proberen?
Door deze combinatie leer je:
- De mindset van een succesvolle projectleider
- Jezelf als instrument in te zetten door je sterke kanten optimaal te benutten
- Een heldere diagnose te stellen bij projectgeploeter
- Een verzameling interventies samen te stellen die bij je past
- Een werkwijze te gebruiken die projectgeploeter in de toekomst voorkomt
Maar dat is niet alles. Naast de modules is er namelijk een bibliotheek vol met online verdiepende Masterclasses.
Zo is het programma opgebouwd:
Oorzaken van projectgeploeter
Je leert waar moeizaamheid door ontstaat en hoe je de angel daaruit kunt halen.
Jij als veranderinstrument
Wat is de mindset van een succesvolle projectleider? Een belangrijke sleutel voor een stressvrij project!
Co-creatie met je omgeving
Hoe maak je van je project een teameffort, met het projectteam maar ook met andere stakeholders?
Structuur die vóór je werkt
Hoe organiseer je een structuur waarin iedereen op een constructieve manier een rol kan spelen?
Effectieve interventies
Welke interventies zijn er om het tij in een ploeterproject te keren? En welke daarvan passen bij jou?
Bonus materiaal
Inspiratie en ondersteuning, zoals opnames van Masterclasses, checklists, modellen en templates.
Over Petra Kuipers
Veel gestelde vragen
Is een klassikaal programma niet veel effectiever?
De kracht van een programma zoals Moeiteloos Projecten Leiden is, dat jouw ontwikkeling centraal staat. Door de implementatieopdrachten en de coachingsgesprekken werk je aan jouw persoonlijke leerdoelen en leer je jouw specifieke projectleiders-DNA goed kennen. Projecten aansturen is namelijk geen one-size-fits-all. Door de toegang tot de besloten mastermind community heb je toch het voordeel van vakgenoten om ervaringen mee uit te wisselen of vragen aan te stellen.
Waar kan ik terecht als ik vragen heb?
Onze coachgesprekken daar het allerbeste moment voor. Voor technische vragen over de programma-omgeving kun je mailen naar: [email protected]
Hoeveel tijd zal ik kwijt zijn aan deze online training?
Afhankelijk van je eigen tempo en de intensiteit waarmee je de opdrachten ter hand neemt ben je gemiddeld 1 tot 3 uur per week kwijt. Het grootste deel van het échte leren vindt plaats tijdens je werk: door anders te kijken naar projecten en te oefenen met ander gedrag. Dat kost in principe geen extra tijd.
Er zijn 5 modules. Iedere module bestaat uit meerdere lessen en per module één implementatieopdracht.
Waarom komt er maar één les per week beschikbaar?
De kracht van het programma zit in de implementatie. Daarom is het belangrijk voldoende tijd in te bouwen om te reflecteren en het geleerde in de praktijk toe te passen. Daarom komt niet alle lesstof in één keer beschikbaar.
Moet ik huiswerk maken?
Bij elk van de vijf modules krijg je een implementatieopdracht. Deze gaat over jouw persoonlijke ontwikkeling als projectleider. Het is een essentieel onderdeel van het programma, omdat je daarin actief aan de slag gaat met de stof. Het is echter geen huiswerk in de traditionele zin: je hoeft het niet te laten nakijken en je krijgt er geen beoordeling voor.
Zijn de coachingsgesprekken online of spreken we live af?
De coachingsgesprekken kunnen naar keuze online via Skype of bij mij op locatie.
Je ontvangt na aanmelding instructies over hoe je de twee gesprekken kunt inplannen.
Waar kan ik terecht met technische vragen (bijvoorbeeld als ik niet in de online omgeving kom)?
In dat geval kun je een mailtje sturen naar support@deimplementatiedokter en wordt het probleem zo snel mogelijk verholpen.
Hoe lang houd ik toegang tot de online materialen?
Je houdt na afronding van het programma toegang tot alle materialen en de updates daarvan.
Hoe kan ik betalen voor het programma?
Je kunt het programma direct betalen via PayPal of iDEAL. Het is mogelijk om in drie termijnen te betalen, waarbij je de eerste meteen na aanmelding voldoet. Je krijgt in dat geval direct toegang tot de leeromgeving. Je ontvangt kort na aanschaf een factuur.
Je kunt het programma ook aanschaffen op rekening. In dat geval krijg je direct toegang tot de eerste les en ontvang je een factuur, desgewenst geadresseerd aan je leidinggevende of andere budgethouder. De overige lessen komen via het gebruikelijke (wekelijkse) schema beschikbaar zodra de betaling is ontvangen.
Ik werk in loondienst. Hoe overtuig ik mijn baas van de waarde van dit programma?
Het programma is een investering die zich in de praktijk meer dan terug blijkt te verdienen. Misschien is het al voldoende als je hem of haar de link naar deze pagina stuurt :-). Indien wat extra overtuiging nodig is, kun je de informatie van deze pagina gebruiken. Daarin staat ook de mogelijkheid om rechtstreeks een bel-afspraak met mij in te boeken als hij/zij nog extra vragen heeft.
Kan ik ook direct met jou werken?
De mogelijkheden om direct met mij te werken, los van de één-op-één coachingssessies die bij één versie van het programma inbegrepen zijn, zijn op dit moment beperkt. Ik heb de luxe van een vrij vol balboekje!
Wil je toch weten wat de mogelijkheden zijn, mail mij dan op [email protected].