www.deimplementatiedokter.nl
De Implementatiedokter
 
 

Inspirerend leiderschap

Een unieke leergang voor leiders-nieuwe-stijl

 

Ben jij klaar voor inspirerend leiderschap?

 
Voel jij het ook, dat je meer zou wil werken vanuit wie je bent, in plaats van zoals het van je verwacht wordt? Dat je merkt dat hoe het je geleerd is steeds minder effectief wordt? Dat je in je werk net zoveel vrijheid en regie zou willen ervaren als dat je daarbuiten hebt?
 
We komen uit een tijdperk waarin het draaide om SMART doelen, om KPI’s, om structuur, hiërarchie of efficiency. Zakelijk. Rationeel. Serieus.
 
Maar buiten kantooruren stappen we opeens in een heel andere realiteit. Een realiteit waarin we zelf aan het stuur zitten en ruimte is voor speelsheid, creativiteit en humor. Waarin we ons opeens weer als een menselijk totaalpakketje van talenten, voorkeuren en eigenaardigheden laten zien. En niet alleen onze professionele, productieve kant.
 
Het wereldbeeld verandert, verhoudingen verschuiven, maar organisaties veranderen niet in hetzelfde tempo mee. En dat begint te schuren. Er is in organisaties steeds meer sprake van onvrede, mentaal afhaken, burn-out of bore-out.
 
Maar hoe voelt het voor je als ik je vertel dat je ook de regie in handen kunt nemen en zelf een nieuwe leider kunt worden die de menselijkheid en bezieling (terug)brengt in het werk? Dat je alles om effectief en inspirerend te worden in je leiderschap al in je hebt? Het is een kwestie van het ontdekken en verdiepen van jouw unieke leiderschapskwaliteiten en deze aanvullen met de juiste inzichten en tools.

Herken je dit?

 • ​Je moet steeds meer duwen en trekken om mensen in beweging te krijgen
 • Je voelt dat er manieren zijn om dit anders, béter te doen
 • Je hebt vaak het gevoel dat je in je hoofd woont, zelfs als je klaar bent met je werk
 • Je weet dat er veel meer power, talent en kwaliteit in je zit dan je nu laat zien (ook al ga je best lekker), maar je weet niet goed hoe je daar bij kunt komen
 • Je zoekt naar meer bezieling, meer betekenis, meer passie in je werk
   

​​Leiderschap is een rolopvatting, geen functie

 
Nieuwe tijden vragen om een nieuwe definitie van leiderschap. De manier waarop we het altijd gedaan hebben, volstaat niet meer. Veel professionals die ik spreek in mijn werk als consultant en trainer snakken naar een minder productiegerichte en meer mensgerichte manier van werken.

Samenwerking in plaats van hiërarchie. Meer verbinding, maar ook meer betekenis, groei en inspiratie. Werken met hoofd, hart en buik.

Er zijn leiders nodig die in staat zijn om bezieling terug te brengen in het werk. Leiders die met hun manier van werken in staat zijn om het bewustzijn in organisaties te kantelen.

Wist je dat de meeste grote veranderingen in de samenleving of in organisaties bottom-up ontstaan?  Om een beweging op gang te brengen hoef je niet de hoogste in rang of de belangrijkste in functie te zijn. Het is vooral een kwestie van nieuwe manier van (samen)werken, van denken en van bewustzijn in de praktijk brengen.

Heb je het over het ontwikkelen van jouw persoonlijke inspirerend leiderschap, dan creëer je een Win-Win: aan de ene kant wordt je zelf effectiever en krijg je meer bezieling, inspiratie en werkplezier. En aan de andere kant op breng je een positieve beweging in de organisatie met je aanpak als nieuwe leider.

 

Dit is niet voor watjes…

 
Maar wél voor jou als je…..

 
 • Niet langer genoegen wilt nemen met ‘zo gaat dat nou eenmaal op het werk’
 • De regie wilt nemen en het soort leiderschap wilt ontwikkelen en laten zien dat past bij wat er nu nodig is
 • Effectief wil worden met wie je bent in plaats van alleen met wat je kunt
 • Bereid bent om naar jezelf te kijken in alle facetten, om te ontdekken waar je (nog) niet alles er uithaalt, jezelf saboteert of klein houdt
 

Durf je het aan om traditionele ideeën los te laten en meer persoonlijkheid in je werk te brengen? ​Wil je de kracht vinden om meer in jezelf te geloven, meer van jezelf te laten zien en meer vanuit de essentie van wie jij bent te gaan werken? Ben je bereid om te experimenteren met nieuwe ideeën en gedrag?

 
Kortom: ben je klaar om jezelf écht als leider te leren kennen en verder te ontwikkelen?

Dan is dit je uitnodiging

De leergang Inspirerend (informeel) leiderschap is een ontdekkingsreis, waarin je je eigen, natuurlijke vorm van leiderschap ontdekt en ten volle leert benutten.

Door de begeleiding en de verkregen inzichten en handvatten, heb ik rust en balans gevonden, waardoor ik weer vanuit mijn kracht kan werken. Saskia, senior manager IT Development bij een internationaal logistiek dienstverlener

Een half jaar lang gaan we met intensief met elkaar aan de slag. In een combinatie van live trainingsdagen, één-op-één begeleiding en maandelijkse verdiepende online masterclasses transformeer tot een inspirerende leider.

Wat de leergang mij gebracht heeft? Heel veel persoonlijke (verticale) groei. Heel veel inspiratie om in te zetten in teams, maar eigenlijk in alle situaties. Hoe ik invloed kan uitoefenen op mijn gedragspatronen. Het herkennen van emoties en hoe daarop te reageren. De leergang is een ontdekkingsreis naar jezelf. José, projectleider organisatieontwikkeling bij een woningcorporatie

Je ontdekt hoe je veel effectiever wordt in je rol als je vanuit natuurlijk, authentiek leiderschap gaat denken, werken en beïnvloeden.

Wat ga je leren?

Deze leergang is anders dan wat je in andere leiderschapstrainingen leert. ​Het ontwikkelen van inspirerend leiderschap vraagt namelijk om iets anders dan het lezen van boeken, of het aanleren van praktische skills. Het is met recht een transformatie te noemen. Het vraagt je om te groeien als professional maar vooral ook als mens.

Om dat proces te stimuleren en begeleiden is het nodig om bewust te worden. Bewust van hoe organisatiedynamiek precies werkt, van de psychologie van mensen in een veranderende omgeving en van de betekenis van het gedrag dat je tegenkomt.

Maar vooral ook: bewust van jezelf. Van je persoonlijke unieke kracht en hoe je die optimaal kunt benutten, van je beïnvloedingsstijl en je kwaliteit van aanwezigheid.

Ik heb geleerd mijn eigen patronen te zien en de impact van mijn eigen gedrag onder de loep te nemen. Door mezelf en mijn kwaliteiten beter te leren kennen en hier bewust op in te zetten, voel ik me zekerder in mijn rol. Dat heeft meteen effect op mijn omgeving. Rachel, managementadviseur / projectleider bij een gemeente

En daarnaast is er tijd nodig. Tijd om ideeën te laten rijpen, om inzichten uit te diepen en om in de praktijk te gaan oefenen met nieuwe manieren van denken en gedrag.

De leergang is ingericht om jouw persoonlijke transformatie naar inspirerend leiderschap te begeleiden. Je kunt het zien als een innerlijke MBA, waarbij mindset, praktijk en wetenschap hand in hand gaan. Door een combinatie van live trainingsdagen, één op één begeleiding en verdiepende masterclasses ga je zes maanden lang de stappen zetten die nodig zijn om dit leiderschap bij jezelf te ontdekken en verder te laten groeien.

De leergang heeft me veel gebracht. Petra begeleidt me op mijn pad, zowel zakelijk als persoonlijk. Voor mij voelt het als thuiskomen; ik voel me begrepen en gesteund. Petra weet waar ze het over heeft en komt heel snel tot de kern van de zaak. Dat past bij me. Ik ben heel blij dat ze met me meeloopt. Marloes, zelfstandig organisatie- en communicatieprofessional

De resultaten die je kunt verwachten:

 • Je bent je volledig bewust van jouw kracht en waarde en hoe je die optimaal kunt benutten
 • Je leidt (je team, je opdrachten, je projecten) met zelfvertrouwen en vanuit  positiviteit, authenticiteit en persoonlijkheid
 • Je vindt meer balans tussen ambitie en innerlijke rust en ontwikkelt vertrouwen in wie je bent en wat je kunt
 • ​Je herkent ineffectieve of belemmerende patronen of gedrag en weet die op een natuurlijke en effectieve manier te adresseren
 • Je hebt meer inspiratie, energie en plezier in je werk

De leergang heeft mij meer inzicht gegeven in en ontwikkeling van mijn eigen kunnen. Ik ben echt een betere leider geworden. Ivo, manager bedrijfsvoering bij een technisch beheer specialist

De leergang is voor leidinggevenden en informele leiders, zowel in loondienst als zelfstandig. Het is geschikt voor ondernemers, managers, teamleiders, projectleiders, beleidsmedewerkers, consultants en andere professionals die vanuit hun rol regelmatig anderen (bijvoorbeeld hun medewerkers, team, klanten of collega’s) in beweging moeten krijgen.

Je staat open voor nieuwe ideeën en theorieën, bent niet bang te reflecteren op je eigen gedachten en gedrag en je hebt een verlangen om heel anders in je werk te gaan staan.

​Zo ziet de leergang eruit:

 

​Deep dive sessie

Kennismaking waarin we alles op tafel leggen en je persoonlijke doelen voor de leergang bepalen.

Drie live trainingsdagen

​Intensieve training in een kleine, vaste groep waarin we de diepte in gaan met zowel theorie als praktijk.

Persoonlijke 1-op-1 begeleiding

In het teken van jouw leerdoelen: waar sta je? Waar zitten blokkades en waar kun je groeien?

Een serie verdiepende masterclasses

Inspirerende online masterclasses, steeds rond één relevant thema.

Online omgeving

​Een besloten online omgeving met de opnames van de masterclasses en ander ondersteunend materiaal.

Community

​Een inspirerende en veilige groep met gelijkgestemden die elkaar versterkt en steunt.

Veelgestelde vragen

 

Wanneer start de leergang Inspirerend Leiderschap?

De leergang op basis van open inschrijving start in februari/maart 2024. Let op: dit is de allerlaatste keer dat de leergang op deze manier wordt aangeboden, daarna is hij alleen nog maar in company te volgen. In company kan de leergang op elk moment starten. Het bestaat uit een individueel deel, theorie en livedagen.

De afspraken voor de Deep Dive en de individuele gesprekken worden steeds in overleg gepland. Deze gesprekken zijn de aftrap van het individuele deel van de leergang. De exacte data voor de maandelijkse masterclasses en live trainingsdagen ontvang je na aanmelding.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in vier maandelijkse termijnen (van 750 euro excl BTW) te betalen. Eventuele korting wordt per termijn verrekend.

Indien je in termijnen wilt betalen, kies dan bij de afrekenmethode de optie ‘op factuur’ en stuur meteen een mail dat je in termijnen wenst te betalen naar [email protected], dan maken we dat voor je in orde.

Is de één-op-één begeleiding live of online?

De individuele begeleiding vindt online (met beeld) plaats.

Hoeveel één-op-één begeleiding is er in de leergang?

In de leergang zijn in totaal vier persoonlijke gesprekken. Het persoonlijke deel van de leergang start met een 2-uur durende Deep Dive sessie. Vervolgens hebben we nog drie online één-op-één gesprekken waarin we concrete stappen zetten met je leerdoel of coachvraag. Deze worden in overleg ingepland en duren telkens maximaal een uur.

Waar zijn de live trainingsdagen?

De live trainingsdagen vinden plaats op een centrale plek in Nederland (regio Utrecht).

Wat is het verschil tussen de normale leergang en de incompany editie?

De normale leergang bestaat uit deelnemers met verschillende rollen (leidinggevende, adviseur, projectleider, etc) uit heel diverse organisaties die je tegenkomt bij de livedagen en de online masterclasses. Het blijkt in de praktijk heel prettig om ook te leren van ideeën en ervaringen uit andere sectoren en branches. Vaak ontstaat er een blijvend netwerk vanuit de groep.

De incompany editie doe je samen met collega’s uit je eigen organisatie. Dat betekent dat de  inhoud van met name de theoretische onderdelen (de masterclasses en delen van de live trainingsdagen) meer toegesneden worden op de specifieke context waarin je werkt. De live trainingsdagen vinden plaats in een ruimte van (of geregeld door) de organisatie. Het individuele deel is facultatief, dus de leergang kan naar wens inclusief of exclusief één op één begeleiding worden gevolgd. Uiteraard is alles wat er in de één-op-één sessies wordt uitgewisseld altijd 100% vertrouwelijk.

De kosten voor de incompany editie hangen samen met het aantal deelnemers en eventuele aanvullende wensen. Neem contact op per mail voor meer informatie of om een offerte op te vragen: [email protected]

Hoe lang houd ik toegang tot de online omgeving?

In de online omgeving staan de (Zoom-)opnames van de live masterclasses, de presentaties en de bijbehorende werkbladen. Deze blijven tot een jaar na aanvang van de leergang toegankelijk, zodat je het ook na afloop van de leergang nog een keer terug kunt kijken. De presentaties en werkbladen zijn bovendien downloadbaar voor je eigen gebruik.

Inspirerend Leiderschap
€ 2997,- ex BTW
Unieke leergang waarin jouw leiderschap centraal staat
Een half jaar lang intensieve persoonlijke begeleiding
Unieke combinatie van theorie, persoonlijke groei en bewustzijnsontwikkeling
Inspirerend, praktisch en direct toepasbaar
1 deep-dive sessie van 2 uur
3 1-op-1 sessies van 1 uur
3 interactieve live groepstrainingsdagen
6 online verdiepende masterclasses
Een inspirerende community met gelijk gestemden
Incompany editie
Op aanvraag
Dé leergang voor nieuw leiderschap in jouw organisatie
Combinatie van individuele groei en een krachtig groepsproces
Afgestemd op de specifieke context van de organisatie
Neem contact op voor de mogelijkheden