De Implementatiedokter
 
 

Inspirerend leiderschap

Een unieke leergang voor (formele én informele) leiders

 

Ben jij klaar voor inspirerend leiderschap?

 
Voel jij het ook, dat je meer zou wil werken vanuit wie je bent, in plaats van zoals het van je verwacht wordt? Dat je merkt dat hoe het je geleerd is steeds minder effectief wordt? Dat je in je werk net zoveel vrijheid en regie zou willen ervaren als dat je daarbuiten hebt?
 
We komen uit een tijdperk waarin het draaide om SMART doelen, om KPI’s, om structuur, hiërarchie of efficiency. Zakelijk. Rationeel. Serieus.
 
Maar buiten kantooruren stappen we opeens in een heel andere realiteit. Een realiteit waarin we zelf aan het stuur zitten en ruimte is voor speelsheid, creativiteit en humor. Waarin we ons opeens weer als een menselijk totaalpakketje van talenten, voorkeuren en eigenaardigheden laten zien. En niet alleen onze professionele, productieve kant.
 
Het wereldbeeld verandert, verhoudingen verschuiven, maar organisaties veranderen niet in hetzelfde tempo mee. En dat begint te schuren. Er is in organisaties steeds meer sprake van onvrede, mentaal afhaken, burn-out of bore-out.
 
​En natuurlijk kun je best wachten tot de directie, het hogere management of de leiding het initiatief neemt om dingen ten goede te keren. Maar het probleem is: door te wachten maak jezelf afhankelijk en reactief. En je ‘plooit’ je op die manier bovendien naar de structuur waar je nu juist last van hebt!
 
Hoe voelt het voor je als ik je vertel dat je ook de regie in handen kunt nemen en zelf een nieuwe leider kunt worden die de menselijkheid en bezieling (terug)brengt in het werk?

Herken je dit?

 • ​Je moet steeds meer duwen en trekken om mensen in beweging te krijgen
 • Je vraagt je af: zijn er geen manieren om dit anders, béter te doen?
 • Je hebt vaak het gevoel dat je in je hoofd woont, zelfs als je klaar bent met je werk
 • Het is al best lang geleden dat je je geïnspireerd en energiek voelde in je professionele rol
 • Je zoekt naar meer bezieling, meer betekenis, meer passie in je werk
   

​​Leiderschap is een rolopvatting, geen functie

 
Nieuwe tijden vragen om een nieuwe definitie van leiderschap. De manier waarop we het altijd gedaan hebben, volstaat niet meer. Veel professionals die ik spreek in mijn werk als trainer en coach snakken naar een minder productiegerichte en meer mensgerichte manier van werken.

Samenwerking in plaats van hiërarchie. Meer verbinding, maar ook meer betekenis, groei en inspiratie.

Er zijn leiders nodig die in staat zijn om bezieling terug te brengen in het werk. Leiders die met hun manier van werken in staat zijn om het bewustzijn in organisaties te kantelen.

Wist je dat de meeste grote veranderingen in de samenleving of in organisaties bottom-up ontstaan?  Om een beweging op gang te brengen hoef je niet de hoogste in rang of de belangrijkste in functie te zijn. Het is vooral een kwestie van nieuwe manier van (samen)werken, van denken en van bewustzijn in de praktijk brengen.

Heb je het over het ontwikkelen van jouw persoonlijke inspirerend leiderschap, dan creëer je een Win-Win: aan de ene kant wordt je zelf effectiever en krijg je meer bezieling, inspiratie en werkplezier. En aan de andere kant op breng je een positieve beweging in de organisatie met je aanpak als nieuwe leider.

 

Dit is niet voor watjes…

 
Maar wél voor jou als je…..

 
 • Niet langer genoegen wilt nemen met ‘zo gaat dat nou eenmaal op het werk’
 • De regie wilt nemen over je eigen leiderschap
 • Effectief wil worden met wie je bent in plaats van alleen met wat je kunt
 • Bereid bent om naar jezelf te kijken in alle facetten, om te ontdekken waar je (nog) niet alles er uithaalt of jezelf saboteert
 

Durf je het aan om traditionele ideeën los te laten en meer persoonlijkheid in je werk te brengen? ​Wil je de kracht vinden om meer in jezelf te geloven, meer van jezelf te laten zien en meer vanuit de essentie van wie jij bent te gaan werken? Ben je bereid om te experimenteren met nieuwe ideeën en gedrag?

 

Kortom: ben je klaar om jezelf écht als leider te leren kennen en verder te ontwikkelen?

Dan is dit je uitnodiging

De leergang Inspirerend (informeel) leiderschap is een ontdekkingsreis, waarin je je eigen, natuurlijke vorm van leiderschap ontdekt en ten volle leert benutten.

Een half jaar lang gaan we met intensief met elkaar aan de slag. In een combinatie van live trainingsdagen, maandelijkse één-op-één coaching en maandelijkse verdiepende online masterclasses transformeer tot een inspirerende leider.

Je ontdekt hoe je veel effectiever wordt in je rol als je vanuit natuurlijk, authentiek leiderschap gaat denken, werken en beïnvloeden.

Wat ga je leren?

​Het ontwikkelen van inspirerend (informeel) leiderschap vraagt om meer dan het lezen van boeken, of het aanleren van praktische skills. Het is met recht een transformatie te noemen. Het vraagt je om te groeien als professional maar vooral ook als mens.

Om dat proces te stimuleren en begeleiden is het nodig om bewust te worden. Bewust van hoe organisatiedynamiek precies werkt, van de psychologie van mensen in een veranderende omgeving en van de betekenis van het gedrag dat je tegenkomt.

Maar vooral ook: bewust van jezelf. Van je persoonlijke unieke kracht en hoe je die optimaal kunt benutten, van je beïnvloedingsstijl en je kwaliteit van aanwezigheid.

En daarnaast is er tijd nodig. Tijd om ideeën te laten rijpen, om inzichten uit te diepen en om in de praktijk te gaan oefenen met nieuwe manieren van denken en gedrag.

De leergang is ingericht om jouw persoonlijke transformatie naar inspirerend leiderschap te begeleiden. Praktijk en wetenschap gaan daarbij hand in hand. Door een combinatie van live trainingsdagen, één op één coaching en verdiepende masterclasses ga je zes maanden lang de stappen zetten die nodig zijn om dit leiderschap bij jezelf te ontdekken en verder te laten groeien.

De resultaten die je kunt verwachten:

 • Je bent je volledig bewust van jouw kracht en waarde en hoe je die optimaal kunt benutten
 • Je leidt (je projecten, je opdrachten, je omgeving) met zelfvertrouwen en vanuit  positiviteit, authenticiteit en persoonlijkheid
 • Je vindt meer balans tussen ambitie en innerlijke rust
 • ​Je herkent ineffectieve of belemmerende patronen of gedrag en weet die op een natuurlijke en effectieve manier te adresseren
 • Je hebt meer inspiratie, bezieling en plezier in je werk

De leergang is voor informele leiders én voor leidinggevenden, zowel in loondienst als zelfstandig. Het is geschikt voor teamleiders, projectleiders, beleidsmedewerkers, consultants en andere professionals die vanuit hun rol regelmatig anderen (bijvoorbeeld hun team, klanten of collega’s) in beweging moeten krijgen.

Je staat open voor nieuwe ideeën en theorieën, bent niet bang te reflecteren op je eigen gedachten en gedrag en je hebt een verlangen om heel anders in je werk te gaan staan.

​Zo ziet de leergang eruit:

 

​Deep dive sessie

Kennismaking waarin we alles op tafel leggen en je persoonlijke doelen voor de leergang bepalen.

Drie live trainingsdagen

​Intensieve training in een kleine, vaste groep waarin we de diepte met zowel theorie als praktijk.

Maandelijkse 1-op-1 coaching

In het teken van jouw leerdoelen: waar sta je? Waar zitten blokkades en waar kun je groeien?

Maandelijks verdiepende masterclasses

Interactieve online masterclasses, steeds rond één relevant thema.

Online omgeving

​Een besloten online omgeving met de opnames van de masterclasses en ander ondersteunend materiaal.

Community

​Een inspirerende en veilige groep met gelijkgestemden die elkaar versterkt en steunt.

 
Inspirerend Leiderschap
€ 2997,-
Unieke leergang waarin jouw leiderschap centraal staat
Een half jaar lang intensieve persoonlijke begeleiding
Unieke combinatie van theorie, persoonlijke groei en bewustzijnsontwikkeling
Inspirerend, praktisch en direct toepasbaar
1 deep-dive sessie van 2 uur
Maandelijkse 1-op-1 coachgesprekken van 1 uur
3 intensieve live groepstrainingsdagen
Toegang tot 6 online verdiepende masterclasses
Een inspirerende community met gelijk gestemden
Incompany editie
Op aanvraag
Dé leergang voor nieuw leiderschap in jouw organisatie
Combinatie van individuele groei en een krachtig groepsproces
Afgestemd op de specifieke context van de organisatie
Neem contact op voor de mogelijkheden