www.deimplementatiedokter.nl
De Implementatiedokter
 
 

      Het is tijd

Het is tijd om volledige verantwoordelijkheid te nemen voor het realiseren van je eigen dromen, je doelen of ambities.
 
Waar ben je op aan het wachten? Tot iemand je toestemming geeft?

Tot je gevraagd wordt of tot het je spontaan komt aanwaaien?

Tot de beurs / de huizenmarkt / de arbeidsmarkt / je horoscoop gunstig is?

De perfecte tijd is namelijk NU. En de enige die jouw dromen, doelen of ambities kan realiseren, dat ben JIJ.

Waar droom je écht van?

Wat wil je bereiken? Wat wil je per se meemaken of ervaren in je leven?

Stel. Je wil dolgraag een eigen bedrijf. Niet langer in loondienst zijn, maar helemaal werken onder je eigen voorwaarden. Je eigen ideeën vertalen naar diensten en producten waar je de wereld mooier mee kunt maken. En waarmee je nog lekker verdient ook! Je bent zelfs al weleens aan een businessplan begonnen. Maar tijdens het schrijven namen je gedachten het over: wie zit hier nu op te wachten? Er zijn er al zoveel die hetzelfde doen en die zijn nog beter ook… Je raakte ontmoedigd en schoof je plan weer aan de kant. Dus blijf je gewoon doen wat je altijd gedaan hebt. En blijft het resultaat wat het altijd geweest is.

Stel. Je wil het roer helemaal omgooien. Je verlangt naar een leven met meer vrijheid. Werken vanuit huis in je joggingbroek, of misschien wel in je zwembroek vanuit een hangmat op een exotische locatie. Elke ochtend als de wekker gaat bedenk je hoe lekker het zou zijn om in je eigen ritme te leven, in plaats van het ritme dat je gedicteerd wordt door je werk.

Maar ja, wat zullen je collega’s wel niet over je zeggen als je echt ontslag neemt? Of je familie? En hoe moet het dan met je pensioen of je verzekeringen? Dus in plaats van actief, stapje voor stapje bouwen aan je droom, sluit je toch maar weer in de file aan op weg naar dat saaie kantoor. Net als gisteren. En net als morgen.

4377

Verlangens en dromen bestaan niet voor niks

Hoe ziet jouw ideale leven eruit? Hoe zou je je voelen? Waar zou je wonen en met wie? Hoe verdien je je geld en hoe breng je je vrije tijd door?

En zeg eens eerlijk: hoe ver ben je al op weg om dit concreet te realiseren?

Je verlangens en dromen zijn de boodschappers van wat er (soms diep verscholen) in jou omgaat. Ze vormen de buitenboordmotor die je in beweging brengen en houden, zodat je doet nodig is om ze te verwezenlijken.

Maar als je niet ingrijpt blijven je gedachten en patronen altijd de baas over je verlangens.

Je bent namelijk zo ‘geprogrammeerd’ dat je vanzelf kiest voor het bekende. Daar kun je niks aan doen, dat gebeurt automatisch. Gedachten en patronen maken dat het ongemakkelijk en soms zelfs licht onprettig voelt om ervan af te wijken. Dat mechanisme zet binnen microseconden je innerlijke saboteur aan, waardoor je teruggrijpt op wat bekend voor je is. Dat voelt comfortabel.

Zelfs als dat niet het beste scenario is voor je lange termijn geluk.

Word de projectleider over je eigen leven

Besef dat jouw leven het belangrijkste project is dat je maar kunt hebben. Zorg er dus voor dat je je leven niet alleen ‘ondergaat’, maar dat je de regie pakt om het zo mooi, inspirerend en waardevol mogelijk te maken. Dat is niet egoïstisch. Dat doe je niet alleen voor jezelf, maar ook je omgeving plukt er de vruchten van. Bovendien ben je op die manier een voorbeeld en een leider voor anderen die daar (nog) niet klaar voor zijn.

In het JIJ-project help ik je om die sprong te maken

 • Je ontdekt hoe je jouw dromen, doelen en ambities kraakhelder krijgt
   
 • Je doorbreekt op effectieve wijze je belemmerende patronen en krijgt er constructieve gedachten en gedrag voor terug
   
 • Je leert hoe je aan de hand van jouw unieke concrete roadmap elke dag een stap dichterbij je doelen komt
   
 
Ja, ik wil aan de slag!

Je dromen verwezenlijken begint met een besluit.

Het besluit dat je bereid bent om dingen anders te doen. Om de cyclus denken – voelen – handelen – resultaat te doorbreken.

Maar alleen dat besluit nemen is niet genoeg.

Het is niet puur een combinatie van een besluit en de wilskracht om het vol te houden. Het vraagt om inzicht in hoe het werkt in je ‘programmering’ en in je mindset.

Het vraagt om strategieën die je daadwerkelijk de goede stappen laten zetten. Het vraagt om commitment en om accountability.

En dat is niet voor iedereen. Het vraagt om een eerlijk antwoord op de vraag:

Is je verlangen groot genoeg om er echt mee aan de slag te gaan?

Ben je bereid om je comfortzone steeds een stukje verder op te rekken en de dingen te doen die je dichterbij je doel brengen?

Ben je klaar om de regie en daarmee ook de verantwoordelijkheid over je eigen toekomst te nemen?

Of schrijf je het af als ‘slechts een droom’ en heb je daar ook nog vrede mee als je over zo’n dertig of veertig jaar in je seniorenflat terugdenkt aan je leven?

 
JA, ik ben er klaar voor!

Denk je nog steeds: ‘Ja, ik wil eindelijk actie!’ lees dan snel verder

Als je voelt dat het bij je begint te borrelen en te gisten, dan kun je het niet langer ontkennen: er is iets bij je op gang gebracht dat aandacht nodig heeft.

In dat geval kan ik je helpen. Ik ga namelijk aan de slag met iets bijzonders.

 

Het is voor jou als je tot in je tenen voelt dat je jezelf tekort doet door de tijd gewoon voorbij te laten tikken.

 

Als je beseft dat elke dag dat je er geen aandacht aan besteedt, je eigenlijk afscheid aan het nemen bent van je dromen.

Hoe zou je het vinden om vijf maanden lang gericht bezig te zijn met jouw ambitie.

Vijf maanden waarin je de mindset ontwikkelt en de stappen zet die je helpen bij het concreet realiseren van je droom. Je ontdekt de tools en strategieën die je nodig hebt om je doelen te bereiken, wat die ook mogen zijn.

Zodat je over een paar maanden vol verwondering, maar vooral trots en tevreden terugkijkt op waar je nu staat. Op wat je allemaal bereikt hebt in zo’n korte tijd.

Het resultaat gaat veel verder dan die vijf maanden. Aan het eind van het traject beschik je namelijk over de kennis, het inzicht, de mindset en implementatiestrategieën die je nodig hebt om óók toekomstige dromen of ambities te kunnen realiseren. Je voegt dus duurzaam waarde toe aan jezelf waar je altijd profijt van houdt!

4870

Hoe ziet Het JIJ-project eruit?

 
Het traject duurt 5 maanden en bestaat uit:
 • Een uitgebreide kick-off sessie waarin je je doelen concreet maakt en we het plan van aanpak daarvoor opstellen. Welke strategieën, acties, ondersteuning en mindset zijn er nodig om je ambities te realiseren?
 • Intensieve maandelijkse één op één coachgesprekken
 • Verdiepende online masterclasses die je transformatieproces ondersteunen
 • Een journal met reflectievragen
 • Het hele jaar toegang tot de online omgeving met ondersteunend materiaal (filmpjes, opdrachten, inspiratie)

De investering voor dit hele traject is € 1.497,- excl BTW (of in vier maandelijkse termijnen)

Ben jij klaar om all-in te gaan?

 • Wil je mijn persoonlijke hulp om eindelijk je dromen, doelen en ambities te realiseren?
 • Ben je bereid om kritisch naar jezelf te kijken en te experimenteren met je mindset en je gedrag?
 • Geloof je dat je door anders te denken en te handelen (eindelijk!) andere resultaten bereikt?

Druk dan snel op de knop, want ik weet dat Het JIJ-project precies is wat je nodig hebt!

 
Meld je dan hier aan!
 

Mijn persoonlijke verhaal

Ik ben altijd een harde werker geweest.

Op school was ik al het braafste meisje van de klas. Mijn studie rondde ik keurig in vier jaar af en nog voor mijn afstuderen startte ik met mijn eerste baan.

In de jaren daarna beklom ik stapje voor stapje de carrièreladder. Ik deed wat ik dacht dat iedereen van mij verwachtte en leidde het leven waarvan ik dacht dat het hoorde. Comfortabel en aangenaam, leuk salaris, maar toch knaagde er iets.

Burned-out

Rond mijn dertigste raakte ik burned-out. Niet een beetje, maar stevig. Op dat moment het ergste wat je kan overkomen, maar achteraf gezien wat ze noemen ‘a blessing in disguise’.

Ik besefte namelijk dat ik het roer om wilde gooien. Ik wilde niet langer op de automatische piloot leven, maar alles uit mijn leven halen wat erin zat. Ik wilde vrijheid, avonturen, inspiratie! Ik gooide mijn leefstijl om, nam een andere baan en een paar radicale beslissingen en toen…

Een ezel stoot zich geen twee keer…

Ken je dat gezegde: een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen? Nou, toch wel. Want ondanks mijn stellige voornemen om het nu toch echt heel anders te gaan doen zat ik er na een paar jaar weer min of meer hetzelfde bij. Moe. Mat. Teleurgesteld in mezelf.

En ook in de jaren die volgden belandde ik, ondanks de veelbelovende stappen die ik zette, nog een paar keer terug bij af. Nee, niet opnieuw in een burn-out, maar wel bij een uitgeblust, zwaar, ‘is-dit-het-nou’-gevoel.

Toen ik op februari-ochtend weer eens urenlang naar de remlichten van mijn voorganger keek in de file op weg naar mijn werk, was ik er klaar mee. Als professional was ik al jaren succesvol met het implementeren van veranderingen in organisaties, maar veranderingen doorvoeren in mijn eigen leven leken me maar niet te lukken.

Ik nam een besluit

Ik nam daar op de A4 richting Amsterdam een besluit: ik ging studeren, alles lezen wat los en vastzat over hoe dat nu werkt in je brein en in je mindset. Ik zocht een coach die me kon helpen bij mijn blinde vlekken.

En, misschien nog wel de belangrijkste stap: ik ging mijn eigen leven als een project benaderen. Ik ging het veranderen van mijn eigen leven zien als een implementatie. Ik begon alle kennis te benutten die ik al had en die ik maar kon vinden over dit thema.

3660
4917

Fast forward: vijf jaar later.

Met wat ik in de afgelopen jaren geleerd en geïmplementeerd heb, heeft mijn leven een radicaal andere wending genomen.

Ik heb een veel gezondere leefstijl aangenomen, heb inmiddels een goed lopend eigen bedrijf, ik rijd een paar keer per jaar mee in rally’s door heel Europa en ik werk een deel van het jaar vanuit de tropen om zo de Nederlandse winter te ontlopen.

Allemaal veranderingen die ik heb kunnen doorvoeren dankzij deze kennis en de praktische toepassing ervan.

Het thema veranderen is uitgegroeid tot een passie. Ik leer en implementeer zelf nog elke dag. Maar inmiddels help ik ook anderen om veranderingen concreet handen en voeten te geven en de stappen te zetten die nodig zijn.

Als je me vijf jaar geleden had verteld hoe mijn leven er nu uitziet, dan had ik je niet geloofd. Waarschijnlijk had ik je zelfs uitgelachen.