De Implementatiedokter
 

Changemakers

Vergroot je impact en maak positief verschil

Pak de regie terug

 
Je wéét dat het anders en beter kan in je werkomgeving, maar je voelt je vaak een roepende in de woestijn. Je ervaart waar het ‘schuurt’, maar je voelt je niet in een positie om het aan te pakken. Je kunt je ontzettend boos maken over beslissingen – of het gebrek daar aan – en je schommelt regelmatig tussen de strijdlust (‘Ik zal ze eens laten zien hoe het wél moet!’) en moedeloosheid (‘Heeft mijn bijdrage überhaupt wel zin?’).
 
Voel je ook die onrust? Die diepe wens om om op een heel andere manier samen te werken, te co-creëren, elkaar te inspireren, je te verbinden aan een hoger doel, kortom: een verlangen naar bezieling in je werk?
 
Besef dat je alles al in huis hebt om zelf de regie te nemen. Dat je de sleutel hebt om meer impact te hebben en het verschil te maken dat je graag wilt zien. De enige die daar nog aan in de weg staat, bij jij zelf. Dus op wie wacht je nog?

Herken je dit?

 • ​Je voelt sluimerende onvrede in je werk; je voelt je regelmatig onbegrepen en niet gezien of gehoord en vraagt je af: ‘Is dit het nu?’
 • Je hebt weinig vertrouwen dat er op deze manier, met deze cultuur en aansturing binnenkort iets ten positieve gaat veranderen
 • Je doet je werk voor een deel op de automatische piloot en bent eigenlijk een beetje afgehaakt
 • Het is al een tijd geleden dat je je geïnspireerd, bevlogen en uitgedaagd voelde in je professionele rol
 • Je voelt een verlangen naar méér, naar grootser en op je eigen voorwaarden.
 • Je weet heel diep van binnen dat er meer in je zit; dat je dingen voelt, ziet en weet waarmee je positief verschil kunt maken Maar je vraagt je ook af: hoe dan?
   

​​Organisaties hebben behoefte aan changemakers zoals jij

 
Laat ik je geruststellen als je jezelf in één of meer van deze uitspraken herkent: je bent zeker niet de enige. Veel professionals voelen een sluimerend verlangen naar meer betekenis, bezieling en verbinding in hun werk, naar manieren om positief verschil te maken. Maar in plaats van ‘naar boven’ te kijken en je afhankelijk te maken van de acties van de directie, je baas of het MT, kun je ook de regie pakken en zelf een changemaker worden. Niet alleen vergroot je daarmee je positieve impact, maar je creëert ook nog een rol voor jezelf waarin je floreert.
 

Je beschikt over zoveel meer invloed dan waar je je nu van bewust bent! Het is een kwestie van begrijpen hoe je je impact vergroot en vervolgens de inzichten en tools krijgen die je helpen om je invloed effectief in te zetten. Dat is ongeacht je rol, rang of functie. Weet je, we laten ons te vaak gevangen houden door wat we denken dat er van ons verwacht wordt. Maar wat gebeurt er als je de kaders van je functie niet ziet als de betonnen muren van een gevangeniscel? Als je vanuit je rol de rek opzoekt waarbinnen jij met je unieke persoonlijkheid, visie en energie maximaal impact kunt maken? Daar heeft iedereen baat bij: jij, je omgeving en de organisatie.

 
Een echte changemaker is iemand die het elastiek van de status quo weet op te rekken, een rol voor zichzelf creëert waarin hij (m/v/x) helemaal tot zijn recht komt en dat op zo’n besmettelijke manier doet, dat hij een krachtig ripple effect op gang brengt, waardoor de hele omgeving mee verandert. Dát is de vorm van leiderschap die de toekomst heeft. Los van hiërarchie, besluitvormingsstructuren of andere traditionele templates.
 

Dit programma is niet voor iedereen

 
Maar wél voor jou als je…..

 
 • Niet langer wilt afwachten tot ‘de bazen’ het initiatief nemen voor positieve verandering
 • Wilt ontdekken hoe je op een natuurlijke manier meer impact hebt, zonder een rol te spelen die niet bij je past
 • De regie wilt nemen over hoe je je voelt in je werk
 • Open staat voor heel nieuwe ideeën over invloed en (zelf)leiderschap, die anders zijn dan wat je geleerd hebt en gewend bent
 • Bereid bent om nieuwsgierig en objectief naar jezelf te kijken en te experimenteren met een andere mindset en gedrag
 

Ben je klaar om mee op ontdekkingsreis te gaan? Om de komende 8 weken te leren, te experimenteren en te spelen om zo jouw unieke stijl als changemaker te ontwikkelen?

 

Word een echte changemaker

Het Changemakers programma helpt je om op een natuurlijke manier meer impact te krijgen; niet door macht, maar door persoonlijke kracht.

Het programma is voor iedereen die meer impact wil hebben in zijn of haar omgeving; professioneel of privé, leidinggevend of een informele leider, in loondienst of zelfstandig.

Aan de hand van wekelijkse masterclasses en opdrachten ga je acht weken lang aan de slag om je impact als changemaker te ontdekken en vergroten.

De combinatie van kennis, inzichten, reflectie en praktische tools maken dat je direct de effecten in de praktijk ervaart.

Wat houdt het programma in?

Een effectieve changemaker worden heeft een ander vertrekpunt dan je misschien verwacht, namelijk bij een andere manier van waarnemen. Niet alleen door informatie te vergaren en verwerken met je hoofd, maar ook door te leren intunen op je gevoel en intuïtie. We hebben 24/7 een bijzonder gevoelig instrument tot onze beschikking dat ons van alles probeert te vertellen, alleen zijn we ons daar in het moment zelf zelden van bewust. Maar als je ooit iets gezegd hebt als: “Ik voelde al dat het zo zou gaan” of: “Ik wist gewoon dat zij A zei, maar B bedoelde”, dan weet je dat we meer informatie tot onze beschikking hebben dan dat we benutten.

Naast een hoge kwaliteit van aanwezigheid is het natuurlijk belangrijk om je bewust te worden van je eigen kracht en authenticiteit, omdat je van daaruit het meest energiek, overtuigend en daadkrachtig bent. Zo word je een force of nature, zonder dat het je bakken energie kost en zonder dat je een rol speelt die niet bij je past.

Daarnaast zit het programma bomvol praktische tools en wetenschappelijk onderbouwde theorie. De optelsom van een hoge kwaliteit van aanwezigheid, het benutten van je kracht en de inzichten en instrumenten maken dat je in acht weken een krachtige transformatie doormaakt.

 

De thema’s waar we mee aan de slag gaan zijn o.a.:

 • Waarnemen met hoofd, hart en buik
 • Neuropsychologie: herkennen en doorbreken waar je jezelf (nog) in de weg staat
 • De kracht van goede vragen stellen
 • Zelfvertrouwen, zichtbaarheid en erkenning
 • Je Zone of Genius vinden en benutten
 • De acht superkrachten van effectieve changemakers
 • Het geheim van magnetische communicatie
 • De kunst van transformationeel faciliteren en coachen

Je bent niet bang te reflecteren op je eigen gedachten en gedrag. Je voelt dat je meer te brengen hebt dan je nu laat zien. Maar boven alles weet je dat je pas een effectieve changemaker kunt zijn als je niet alleen vanuit je hoofd, maar vanuit je hele aanwezigheid functioneert.

Daarmee gaan we acht weken op een intensieve maar inspirerende én praktische manier aan de slag.

De resultaten die je kunt verwachten

 • Je weet wie je bent en wat je te brengen hebt
 • Je kunt je professionele rol zo invullen dat je optimaal tot je recht komt
 • Je kunt effectief je visie en ideeën onder woorden brengen en zo anderen mee krijgen
 • Je hebt een aantrekkelijke maar krachtige vorm van presence
 • ​Je bent meer ontspannen, meer proactief en je krijgt meer voor elkaar met minder inspanning
 • Je hebt inspiratie, bezieling en plezier in je werk

​Zo is het Changemakers programma samengesteld:

 

Masterclasses

Acht inspirerende online masterclasses van +/- 1 uur met theorie, voorbeelden en praktische tips.

Werkboeken

Bij elke masterclass hoort een werkboek met praktische oefeningen en reflectievragen.

Live online Q&A

Tijdens je deelname aan het programma kun je al je vragen (evt. anoniem) stellen en beantwoord ik ze persoonlijk in een maandelijkse interactieve Q&A-sessie.

Veelgestelde vragen

 

Wanneer start het programma?

Direct na aanmelding en betaling ontvang je toegang tot de eerste masterclass in het programma. Daarna ontvang je elke week op dezelfde dag een mail, zodra de volgende masterclass beschikbaar is.

Hoe lang houd ik toegang tot het programma?

De doorlooptijd is 8 weken, maar omdat ik begrijp dat het leven er soms tussenkomt (en je af en toe stukken wilt terug kijken) houd je toegang tot zes maanden na de start van je deelname.

Ik heb momenteel geen werk, kan ik toch meedoen?

Natuurlijk, je bent van harte welkom. In het programma leer je alles wat je nodig hebt om je impact te vergroten. Dat kan dus ook zijn bij het zoeken naar een (nieuwe) baan, in een rol als vrijwilliger of bijvoorbeeld in je studie.

Wanneer zijn de live Q&A sessies?

De live Q&A sessies zijn op elke eerste vrijdagochtend van de maand om 9 uur ‘s ochtends. Je ontvangt daarvoor een paar dagen van tevoren een aparte aanmeldlink. De sessies gaan alleen door bij voldoende deelnemers en/of ingezonden vragen.

Ik kan niet bij de live Q&A sessie zijn

Als er aanmeldingen zijn gaat de sessie altijd door en wordt deze opgenomen. Als je een vraag hebt maar er niet live bij kunt zijn, dan kun je deze (eventueel met het verzoek anoniem te blijven) vooraf aan mij mailen. In de opname kun je dan mijn reactie en de interactie rond je vraag terugkijken.

CHANGEMAKERS

€ 197,- ex. BTW

 

Online programma waarmee je je impact vergroot en positief verschil gaat maken

 • Transformeer in 8 weken naar een effectieve changemaker
 • Inspirerende combinatie van theorie, persoonlijke groei en praktische tools
 • Eye-opening, praktisch en direct toepasbaar
Incl. BTW € -