www.deimplementatiedokter.nl
De Implementatiedokter
 

Changemakers

Vergroot je impact en maak positief verschil

Neem de regie terug

 
Je wéét dat er meer in je zit. Dat je veel krachtiger kan zijn dan je je nu voelt. Maar je hebt inmiddels ook ervaren dat nog meer boeken lezen, kennis vergaren of weer ander werk zoeken geen blijvende oplossing zijn. Been there, done that.
 
Voel je ook die onrust? Die diepe wens om om op een heel andere manier samen te werken, te co-creëren, elkaar te inspireren, je te verbinden aan een hoger doel, kortom: een verlangen naar bezieling in je werk?
 
Besef dat je alles al in huis hebt om zelf de regie te nemen. Dat je de sleutel hebt om meer impact te hebben en het verschil te maken dat je graag wilt zien. De enige die daar nog aan in de weg staat, bij jij zelf. Dus op wie wacht je nog?

Herken je dit?

 • ​Je voelt soms sluimerende onvrede in je werk; je vraagt je weleens vertwijfeld af: ‘Is dit het nu?’
 • Je doet je werk regelmatig op de automatische piloot en weet niet zo goed hoe je de inspiratie terugkrijgt
 • Je weet dat het ook anders kan, maar weet niet zo goed waar te beginnen
 • Je voelt een verlangen naar méér, naar grootser en op je eigen voorwaarden
 • Je weet heel diep van binnen dat er meer in je zit; dat je dingen voelt, ziet en weet waarmee je positief verschil kunt maken Maar je vraagt je ook af: hoe dan?
   

​​Organisaties hebben behoefte aan changemakers zoals jij

 
Laat ik je geruststellen als je jezelf in één of meer van deze uitspraken herkent: je bent zeker niet de enige. Veel professionals voelen een sluimerend verlangen naar meer betekenis, bezieling en verbinding in hun werk, naar manieren om positief verschil te maken. Maar in plaats van te wachten tot (en of…) dat vanzelf gebeurt, kun je ook de regie pakken en zelf een changemaker worden. Niet alleen vergroot je daarmee je positieve impact, maar je creëert ook nog een rol voor jezelf waarin je floreert.
 

Changemakers maakt mij bewuster van kwaliteiten die voor mij als heel erg normaal voelen. Jij hebt mij in contact gebracht met mijn Zone of Genius. Toen je erover vertelde, herkende ik het gevoel. Nu kan ik zeggen ik weet wat mijn Zone of Genius is en I really love it! – Sylvia

Je beschikt over zoveel meer invloed dan waar je je nu van bewust bent! Het is een kwestie van begrijpen hoe je je impact vergroot en vervolgens de inzichten en tools krijgen die je helpen om je invloed effectief in te zetten. Dat is ongeacht je rol, rang of functie. Weet je, we laten ons te vaak gevangen houden door wat we denken dat er van ons verwacht wordt. Maar wat gebeurt er als je de kaders van je functie niet ziet als de betonnen muren van een gevangeniscel? Als je vanuit je rol de rek opzoekt waarbinnen jij met je unieke persoonlijkheid, visie en energie maximaal impact kunt maken? Daar heeft iedereen baat bij: jij, je omgeving en de organisatie.

 
Een echte changemaker is iemand die het elastiek van de status quo weet op te rekken, een rol voor zichzelf creëert waarin hij (m/v/x) helemaal tot zijn recht komt en dat op zo’n besmettelijke manier doet, dat hij een krachtig ripple effect op gang brengt, waardoor de hele omgeving mee verandert. Geen beweging brengen vanuit macht en ‘duwen’, maar vanuit positieve impact.
 

Changemakers komt voor mij op het juiste moment omdat ik ontevreden was over het leven dat ik leefde. Met dit programma geeft Petra mij de kennis en kunde om dit te veranderen en de beste versie van mijzelf te worden. – Willem Jan

Dit programma is precies wat je nodig hebt

 
als je…..

 
 • Wilt ontdekken hoe je op een natuurlijke manier meer impact hebt, zonder een rol te spelen die niet bij je past
 • De regie wilt nemen over hoe je je voelt in je werk
 • Open staat voor heel nieuwe ideeën over invloed en (zelf)leiderschap, die anders zijn dan wat je geleerd hebt en gewend bent
 • Bereid bent om nieuwsgierig en objectief naar jezelf te kijken en te experimenteren met een andere mindset en gedrag
 

Ben je klaar om mee op ontdekkingsreis te gaan? Om in 8 lessen te leren, te experimenteren en te spelen om zo jouw unieke stijl als changemaker te ontwikkelen?

 

Petra neemt ons wekelijks op sprankelende en inspirerende wijze stapje voor stapje mee en door de oefeningen leren we onze zone of genius steeds beter kennen en inzetten. Ik ben verbaasd (en eigenlijk ook niet) over wat ik bereik hiermee en hoe makkelijk het eigenlijk gaat. Omdat het zo natuurlijk gaat reageren medewerkers hier ook weer op. Ik was al overtuigd dat dit de juiste route is en maak het nu ook in de praktijk mee. En ik ben heel enthousiast om me nog veel meer in te verdiepen en in de praktijk neer te zetten! – Jacobine

Word een echte changemaker

Het Changemakers programma helpt je om op een natuurlijke manier meer impact te krijgen; niet door macht, maar door persoonlijke kracht.

Het programma is voor iedereen die meer impact wil hebben in zijn of haar omgeving; professioneel of privé, leidinggevend of een informele leider, in loondienst of zelfstandig.

Aan de hand van wekelijkse masterclasses en opdrachten ga je acht weken lang aan de slag om je impact als changemaker te ontdekken en vergroten.

De combinatie van kennis, inzichten, reflectie en praktische tools maken dat je direct de effecten in de praktijk ervaart.

Wat houdt het programma in?

Een effectieve changemaker worden heeft een ander vertrekpunt dan je misschien verwacht, namelijk bij een andere manier van waarnemen. Niet alleen door informatie te vergaren en verwerken met je hoofd, maar ook door te leren intunen op je gevoel en intuïtie. We hebben 24/7 een bijzonder gevoelig instrument tot onze beschikking dat ons van alles probeert te vertellen, alleen zijn we ons daar in het moment zelf zelden van bewust. Maar als je ooit iets gezegd hebt als: “Ik voelde al dat het zo zou gaan” of: “Ik wist gewoon dat zij A zei, maar B bedoelde”, dan weet je dat we meer informatie tot onze beschikking hebben dan dat we benutten.

Ik voel dat Changemakers helemaal bij mij past. Ik merk dat ik nu al anders in de wedstrijd sta in mijn werk. Dat voelt fijn! Ik ben benieuwd wat er nog gaat komen! – Nynke

Naast een hoge kwaliteit van aanwezigheid is het natuurlijk belangrijk om je bewust te worden van je eigen kracht en authenticiteit, omdat je van daaruit het meest energiek, overtuigend en daadkrachtig bent. Zo word je een force of nature, zonder dat het je bakken energie kost en zonder dat je een rol speelt die niet bij je past.

Daarnaast zit het volledige online programma bomvol praktische tools en wetenschappelijk onderbouwde theorie. De optelsom van een hoge kwaliteit van aanwezigheid, het benutten van je kracht en de inzichten en instrumenten maken dat je in acht lessen een krachtige transformatie doormaakt.

 

De thema’s waar we mee aan de slag gaan zijn o.a.:

 • Waarnemen met hoofd, hart en buik
 • Neuropsychologie: herkennen en doorbreken waar je jezelf (nog) in de weg staat
 • De kracht van goede vragen stellen
 • Zelfvertrouwen, zichtbaarheid en erkenning
 • Je Zone of Genius vinden en benutten
 • De acht superkrachten van effectieve changemakers
 • Het geheim van magnetische communicatie
 • De kunst van transformationeel faciliteren en coachen

Je bent niet bang te reflecteren op je eigen gedachten en gedrag. Je voelt dat je meer te brengen hebt dan je nu laat zien. Maar boven alles weet je dat je pas een effectieve changemaker kunt zijn als je niet alleen vanuit je hoofd, maar vanuit je hele aanwezigheid functioneert.

Daarmee gaan we in acht lessen op een intensieve maar inspirerende én praktische manier aan de slag.

Changemakers helpt me om als professional thuis te komen bij mezelf. – Marion

De resultaten die je kunt verwachten

 • Je weet wie je bent en wat je te brengen hebt
 • Je kunt je professionele rol zo invullen dat je optimaal tot je recht komt
 • Je kunt effectief je visie en ideeën onder woorden brengen en zo anderen mee krijgen
 • Je hebt een aantrekkelijke maar krachtige vorm van presence
 • ​Je bent meer ontspannen, meer proactief en je krijgt meer voor elkaar met minder inspanning
 • Je hebt inspiratie, bezieling en plezier in je werk

Wat het programma mij brengt? Inzicht in mijzelf en in hoe ik mijn eigen kracht kan inzetten en kan werken vanuit mijn flow, zodat het mij geen energie kost – Marloes

​Zo is het Changemakers programma samengesteld:

 

Masterclasses

Acht inspirerende online masterclasses van +/- 1 uur met theorie, voorbeelden en praktische tips.

Werkboeken

Bij elke masterclass hoort een werkboek met praktische oefeningen en reflectievragen.

Q&A

Meer dan tien uur aan opgenomen verdiepende vraag-en-antwoord sessies

Veelgestelde vragen

 

Wanneer start het programma?

Direct na aanmelding en betaling ontvang je toegang tot de eerste masterclass in het programma. Daarna ontvang je elke week op dezelfde dag een mail, zodra de volgende masterclass beschikbaar is.

Hoe lang houd ik toegang tot het programma?

De lessen komen in 8 weken beschikbaar, maar omdat ik begrijp dat het leven er soms tussenkomt (en je af en toe stukken wilt terug kijken) houd je toegang tot 1 jaar na de start van je deelname.

Moet ik leidinggevende of adviseur zijn?

Het programma is voor professionals die het verschil willen maken in hun omgeving. Naast leidinggevenden en adviseurs nemen bijvoorbeeld ook docenten, coaches, projectleiders en mensen met een coördinerende rol in verenigingen of kerken deel aan het programma.

Geef je dit programma ook weleens in company?

Changemakers wordt als groepstraining ook in company verzorgd. Daarbij wordt de inhoud specifiek afgestemd op de context, de ontwikkelvraag en de samenstelling van de groep. Stuur een mailtje naar [email protected] om te informeren naar de mogelijkheden.

Ik heb momenteel geen werk, kan ik toch meedoen?

Natuurlijk, je bent van harte welkom. In het programma leer je alles wat je nodig hebt om je impact te vergroten. Dat kan dus ook zijn bij het zoeken naar een (nieuwe) baan, in een rol als vrijwilliger of bijvoorbeeld in je studie.

CHANGEMAKERS

€ 497,- ex. BTW

 

Online programma waarmee je je impact vergroot en positief verschil gaat maken

 • Transformeer in 8 online modules naar een effectieve changemaker
 • Inspirerende combinatie van theorie, persoonlijke groei en praktische tools
 • Eye-opening, praktisch en direct toepasbaar
Incl. BTW € -